NesaAuto.rs

nesapn@beotel.net

+381 69 56 50 990

Radno vreme od 8-20h (pon – sub)

+381 69 56 50 990     nesapn@beotel.net
N43.8553328    E21.4361628

Vreme je novac i treba ga pametno iskoristiti!
Dodjite kod nas i obavite sve na jednom mestu!
Rad, rad i samo rad!
previous arrow
next arrow
Slider
Registracija i tehnički


Teretni i putnički program

Tahograf


Baždarenje i popravka

Servis


Servis vozila i šlep služba

Prodavnica


Prodavnica auto delova

Salon


Auto salon i prodaja polovnih vozila iz uvoza

Perionica


Perionica za teretni i putnički program

Utiskivanje

Broja motora i šasije

 

Imate problem prilikom tehničkog pregleda? Broj šasije ili broj motora nije jasno vidljiv? Pitate se sigurno šta sada dalje. Koja je procedura i kako je najlakše rešiti ovaj problem. Neša Auto je tu sa novim tehnologijama koje omogućavaju da se upravo ovaj problem lako i brzo reši.

Zašto Vam može biti potrebno utiskivanje broja motora ili broja šasije?

Jedan od najčešćih razloga je ukoliko se na tehničkom pregledu potvrdi da utisnuta ID oznaka nije jasno vidljiva tj da je oštećena. U tom slučaju vam je neophodno utiskivanje broja motora ili broja šasije!

  • Utiskivanje brojeva predstavlja postupak laserskog ili mehaničkog označavanja identifikacione oznake na vozilo, odnosno na motor vozila
  • Identifikaciona oznaka vozila (broj šasije) je jedinstven i nedvosmislen alfanumerički kod koji proizvođač dodeljuje vozilu kako bi osigurao odgovarajuću identifikaciju vozila.
  • Identifikaciona oznaka motora je oznaka koja je određena nizom slova i brojeva kojim proizvođač jedinstveno označava motor i na osnovu koje se mogu utvrditi tehničke karakteristike motora. Sastoji se od tipske oznake i serijskog broja.
Postupak dobijanja nove ID oznake

Nakon što je utvrđeno oštećenje ili nepostojanje ID oznake, privredno društvo ovlašćeno za vršenje tehničkog pregleda vozila će izdati izveštaj o ID oznaci, na osnovu kog vlasnik vozila podnosi zahtev za utvrđivanje ID oznake nadležnoj policijskoj upravi, odnosno stanici. Uz izveštaj i zahtev, vlasnik podnosi i dokaz o plaćenoj naknadi za forenzički pregled ministarstva unutrašnjih poslova i odgovarajući dokaz o vlasništvu vozila.

Prilikom forenzičkog pregleda procenjuje se mogućnost očitavanja ID oznaka, odnosno da li je potrebno utiskivanje istih, o čemu se izdaje Potvrda o  izvršenom forenzičkom pregledu.

Ukoliko prilikom forenzičkog pregleda nije moguće utvrditi ID oznaku vozila, niti se pegledom može ustanoviti tipska oznaka motora, stranka je u obavezi da pribavi potvrdu odgovarajućeg ovlašćenog predstavnika predmetne marke  vozila u Republici Srbiji, koji će na osnovu neposrednog uvida izdati izveštaj o tipskoj oznaci motora koji se nalazi u predmetnom vozilu.

Postupak utiskivanja ID oznake

Na osnovu potvrde o izvršenom forenzičkom pregledu, ovlašćeno pravno lice utiskuje odgovarajuću ID oznaku vozila/motora.

Utiskivanje se vrši laserskim štampačem, ukoliko to fizički nije moguće, vršiće se sredstvima za mehaničko utiskivanje. Nakon utiskivanja, stranka dobija potvrdu o izvršenom utiskivanju sa kojom odlazi na tehnički pregled vozila, gde završava postupak tehničkog pregleda i registracije vozila.

Zašto izabrati baš nas

Zato što kod nas možete izvršiti kompletnu proceduru oko utiskivanja ID oznaka vozila i motora u najkraćem roku. Od tehničkog pregleda, kompletiranja dokumentacije za forenzički pregled i na kraju utiskivanja ID oznake i završetka tehničkog pregleda i registracije.